Moje zdravo dijete-MZD

Cilj projekta bio je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kroz niz aktivnosti usmjerenih unapređenju znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u svrhu promicanja zdravih navika i zdravlja već od najranije dobi te povećanja znanja i svijesti cjelokupnog stanovništva što dovodi do poboljšanja zdravstvenih pokazatelja u Zadarskoj županiji.

Naziv: Moje zdravo dijete-MZD

Prijavitelj: Zavod za javno zdravstvo Zadar

Vodeći partner: Zavod za javno zdravstvo Zadar

Partner/i: Dom zdravlja Zadarske županije

Uloga Agencije ZADRA NOVA: Tehnička i stručna pomoć

Ukupna vrijednost projekta: 972.712,91 HRK

Intenzitet potpore: 100%

Bespovratna EU sredstva: 972.719,91 HRK

Operativni program: OP "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020."

Fond: Europski socijalni fond

Cilj: Cilj projekta bio je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kroz niz aktivnosti usmjerenih unapređenju znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u svrhu promicanja zdravih navika i zdravlja već od najranije dobi te povećanja znanja i svijesti cjelokupnog stanovništva što dovodi do poboljšanja zdravstvenih pokazatelja u Zadarskoj županiji.

Aktivnosti: Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo (nositelj projekta) i Doma zdravlja Zadarske županije (partner) prepoznali su važnost gore navedenih problema te su kroz aktivnosti projekta organizirali kontinuirani slijed edukacija s ciljem jačanja kapaciteta zdravstvenih djelatnika, povećanje njihove razine znanja i iskustva iz područja prehrane djece. Uz liječnike primarne zdravstvene zaštite koji su najčešći i najmasovniji oblik kontakta sa stanovništvom bili su uključeni i pedijatri, medicinske sestre, psiholog i nutricionist. Kroz edukacije-edukatora razvijale su se metodologije koje se nadalje repliciraju u radu s ciljnim skupinama i tako osiguravaju održivost i nakon provedbe projekta.

Razdoblje provedbe projekta: 11.2.2020. - 11.08.2021.

Poveznica: Projekt "Moje zdravo dijete"