16:09:32 | 14.04.2024

Održano predavanje »Prilike za financiranje projekata i besplatne usluge«

U organizaciji EDIH CROBOHUB++ uz podršku Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i centra EUROPE DIRECT Zadar u ponedjeljak, 8. travnja 2024. godine održano je događanje „Prilike za financiranje projekata i besplatne usluge za poduzetnike“

Okupljeni poduzetnici su pokazali veliki interes za događanje čiji je cilj bio informiranje i povećanje apsorpcijske sposobnosti poduzetnika za digitalnu i zelenu transformaciju te upravljanje inovacijama u poslovanju.

Tijekom događanja su predstavljeni dostupni izvori za financiranja razvoja inovativnih proizvoda i usluga te besplatne usluge poslovne podrške koje CROBOHUB++ inovacijski centar nudi malim i srednjim poduzetnicima. Primjerice usluge razvoja novih kompetencija (korištenje alata umjetne inteligencije, robota i digitalnih blizanaca, testiranje ideja prije investiranja, mentorski programi razvoja inovacijskog potencijala tvrtke, procjena digitalne spremnosti s preporukama kako ju unaprijediti, razvoj vlastitog poslovnog ekosustava, povećanje informacijske sigurnosti, razvoj pametnih proizvoda, korištenje velikih količina javno dostupnih – otvorenih podataka i baza znanja te druge).

Dio programa bilo je i predstavljanje trenutno otvorenog poziva "Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije (SPIN)“. Pozivom će se sufinancirati projekti SPIN konzorcija koji se provode u prioritetnim nišama i regionalnim lancima vrijednosti s ciljem razvoja inovativnih proizvoda i/ili usluga. Pozivom će se potaknuti hrvatski poduzetnici na uspostavu SPIN-ova kao novog oblika suradnje i jednog od ključnih provedbenih mehanizama za industrijsku tranziciju hrvatskih regija.

„Proces industrijske tranzicije novi je mehanizam kojim Republika Hrvatska kroz bespovratna EU sredstva usmjerava pomoć gospodarstvu. Kroz poticanje stvaranja strateških partnerstava želi se izravno doprinijeti razvoju inovativnih proizvoda i usluga te u konačnici doprinijeti konkurentnosti gospodstava.“ – istaknula je ravnateljica Agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković.

Označeno u