15:17:48 | 04.04.2024

Poziv na konferenciju Potencijal koncepta Pametna sela za ruralni razvoj Zadarske županije

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji s partnerima u petak, 12. travnja 2024. godine, s početkom u 10 sati u hotelu Ilirija u Biogradu na Moru organizira konferenciju Potencijal koncepta Pametna sela za ruralni razvoj Zadarske županije.

Ovim putem Pozivamo Vas na Konferenciju.

Cilj konferencije je prezentirati koncept Pametna sela, predstaviti primjere dobre prakse i potaknuti implementaciju koncepta u ruralnim sredinama u Zadarskoj županiji. Tijekom konferencije bit će predstavljeni primjeri dobre prakse i mogućnosti implementacije koncepta Pametnih sela u ruralnom razvoju Zadarske županije, s naglaskom na održivu turističku valorizaciju ruralnih područja. Primjena koncepta Pametnih sela realizira se kroz inovativna i pametna rješenja u ruralnim područjima kao što su primjerice on-line platforme za turiste i lokalne stanovnike te interaktivne karte za šetnju prostorom na kojima se mogu slušati informacije i priče iz sela pomoću QR koda.

Dio programa je i obilazak Centra za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd, a za sve sudionike osigurane su i sadnice cvijeća koje su uzgojili učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar. 

Zbog organizacijskih potreba, molimo povratnu informaciju o sudjelovanju do utorka 9. travnja 2024. godine. Poveznici za prijavu sudjelovanja možete pristupiti putem poveznice.

Konferencija je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Poslijednja izmjena dana 09.04.2024