19:01:41 | 09.04.2022

Odašiljači i veze d.o.o. predstavili mogućnosti digitalnih rješenja

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalnog koordinatora i javnopravnog tijela Odašiljači i veze d.o.o. održano je, u četvrtak 7. travnja 2022. godine predstavljanje mogućnosti digitalnih rješenja i izgradnje elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

Okupljenima se obratila ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, a digitalna rješenja koja razvijaju i nude Odašiljači i veze d.o.o. predstavili su Mihael Jančić, Tomislav Ignjačić, Tomislav Marić i Saša Radulić.

Okupljenima je tako predstavljena OIV Smartino IoT usluga, ITS - Inteligentni transportni sustav, OIV Fire Detect AI - Integrirani protupožarni komunikacijski sustav te Nacionalni program razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture (NP-BBI).

Odašiljači i veze d.o.o. glavni su pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture koja korisnicima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme za odašiljanje i prijenos signala, distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge.

Predstavljanje je održano kao mjera informiranja u sklopu projekta ZADRA NOVA ZA VAS. Svrha projekta ZADRA NOVA ZA VAS je povećati korištenje dostupnih sredstava iz EU fondova kroz pružanje potpore javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja Zadarske županije kojima su osnivači Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava iz EU fondova. Projektom će se također dodatno osnažiti i unaprijediti kapaciteti djelatnika ZADRA NOVE. Projekt je ukupne vrijednosti 33.050.497,28 kuna, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.".

OiV 2

Označeno u