15:41:15 | 06.11.2013

Erasmus+ potpore za studente, pripravnike i volontere

Novi program Europske unije Erasmus+ sa proračunom od oko 14 milijardi eura, namijenjen je području obrazovanja, a omogućit će više od 5 milijuna mladih ljudi odlazak u druge zemlje, obrazovanje i sudjelovanje u volonterskim aktivnostima, uključujući i sportske aktivnosti.
Program ima za cilj pomoći mladim ljudima u dobi od 13 do 30 godine kako bi im omogućio stjecanje znanja, profesionalnih vještina i mogućnost obrazovanja u zemljama koje nisu njihove zemlje podrijetla. U području obrazovanja, osposobljavanja i mladih, novi će program okupiti dosadašnje programe Comenius, Erasmus, Erasmus Mundus, Leonardo da Vinci, Grundtvig i Mladi na djelu.
Erasmus+ sredstva biti će dostupna i za prekogranične programe mobilnosti mladih i volontera u području sporta, osobito za aktivnosti koje pomažu u borbi protiv nasilja, diskriminacije ili dopinga. Neprofitni sportski događaji koji uključuju više zemalja također mogu dobiti sredstva iz ovog programa. Potpore će se kretati od 12.000 eura za jednu godinu studiranja, odnosno 18.000 eura za studente koji žele dvije godine studirati u drugoj zemlji.
Program bi sa svojim radom trebao započeti 1. siječnja 2014. godine.
Slika: google images
Poslijednja izmjena dana 26.06.2019