16:31:50 | 15.07.2014

Krajem godine novi natječaji iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u organizaciji Centra za EU održan sastanak Zajednice poslovnih savjetnika sa predstavnicima iz Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva poljoprivrede. Predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta, gđa. Dijana Bezjak, održala je prezentaciju o programiranju za proračunsko razdoblje 2014-2020 u tematskom cilju: jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća te je najavila buduće natječaje za poduzetnike, sufinancirane iz fondova EU. Pri tome je posebno naglašeno da se u posljednjem kvartalu 2014.g. očekuje odobrenje 4 programa potpore, na temelju koji će se raspisivati natječaji.
Planirani programi potpore su idući:
  1. Program potpora za ulaganja u unapređenje postojećih tehnologija i razvoj novih proizvoda, procesa i /ili usluga (indikativni iznos: 130 mil. EUR)
  2. Podrška poduzećima u ispunjavanju standarda i certificiranju proizvoda u svrhu povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima (indikativni iznos: 70 mil. EUR)
  3. Podrška stvaranju napredne poslovne infrastrukture i povezanih naprednih poslovnih usluga koje se nude poduzetnicima (indikativni iznos: 40 mil. EUR)
  4. Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa (indikativni iznos: 5 mil. EUR)
Predstavnica Ministarstva poljoprivrede, gđa. Davorka Hajduković, prezentirala je mjere ruralnog razvoja iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iz ponuđenog paketa mjera Europske komisije, RH se temeljem sektorskih analiza i javne rasprave održane u ožujku i srpnju 2013. g., odlučila na provedbu 16 mjera, koje su detaljnije prezentirane na sastanku.
Prezentacija (Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.): http://www.europski-fondovi.eu/sites/default/files/dokumenti/prr_2014_20…

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019