16:28:35 | 16.09.2014

Prvi coworking dan u sklopu projekta Coworking Zadar

Prvi coworking dan će se održati u srijedu, 24. rujna 2014. godine u prostoru budućeg coworking centra COIN, na adresi Put Murvice 14 u Zadru.

Ova aktivnost je dio projekta pod nazivom ”Coworking Zadar – suradnjom do inovacija”, koji je odobren za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost. Projekt je započeo 14. lipnja 2014. godine, provodit će se 18 mjeseci, a ukupna je vrijednost projekta veća od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja iz fonda EU-a.

Projekt se bavi uspostavom coworking prostora i coworking zajednice u Zadru te promocijom coworking koncepta koji podrazumijeva poduzetništvo temeljeno na umrežavanju i obavljanju samostalne djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Upravo prvi zajednički coworking radni dan organiziramo s ciljem izgradnje i jačanja zadarske coworking zajednice.

Coworking dan prvi je u nizu sličnih događanja koja će se organizirati tijekom provedbe projekta. Ovom prilikom simulirat će se radni dan u coworking prostoru i otvoriti mogućnosti za upoznavanje sudionika što će ih potaknuti na aktivno uključivanje u projekt.

Naime, okosnica coworking zajednice su ljudi, poduzetnici i nezavisni profesionalci (freelanceri), koji žele dijeliti radnu atmosferu, ideje, uvjerenja i resurse. U tom smislu, prvi coworking dan izuzetno je važan jerće velikom broju potencijalnih sudionika predstaviti coworking način rada i približiti prostor u kojem će se uspostaviti coworking u Zadru.

Simulacija coworking radnog dana uključivat će dio prostora u kojem će svi zainteresirani moći raditi na svojim računalima te dio u kojem će se moći upoznavati i razmjenjivati ideje i kontakti.

Osim toga, u toku dana organizirat će se radionica vezana za razvoj coworking zajednice, a u posljepodnevnom dijelu sudjelovati će i dva zanimljiva gosta, uspješna poduzetnika koji će s okupljenima podijeliti svoje poslovne i životne priče te svoja coworking iskustva i inspirirati na poduzetništvo.

Sergej Stanojkovski  je redatelj, urednik, producent, savjetnik i predavač. Kao strastveni zaljubljenik u film, 2009. godine osniva Avvantura Forum Zadar Festival i Filmforumzadar Matchmaking, a svojim će nam iskustvom približiti potencijal suradnje filmske industrije i coworkinga.

Lovro Valčić stručnjak je za informacijske tehnologije, profesor i vlasnik IT tvrtke. Deset godina proveo je na Geofizičkom Institutu Svečilišta na Aljasci. Stručnjak je za razvoj i podršku informacijskih tehnologija, posebno za istraživanja na sveučilišoj razini i nastavne aktivnosti. Tamo je i stekao coworking iskustvo, u coworking prostoru koji je lokalna zajednica dijelila sa sveučilištarcima, a u kojem su testirani veliki informacijski sustavi.

Svi zainteresirani mogu se registrirati na linku

https://www.entrio.hr/event/prvi-otvoreni-coworking-dan-coin-zadar-1721

do 23.09.2014. godine u 12.00 sati budući da je broj mjesta ograničen.

Program prvog coworking dana:

10:00 – 11:00 Kava dobrodošlice

11:00 – 12:00 Predstavljanje projekta ‘’Coworking Zadar – suradnjom do inovacija’’, diskusija o projektu i odgovori na pitanja (Renata Marušić, voditeljica projekta i Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra)

12:00 – 14:00 Radionica: Upoznavanje i mapiranje zadarske coworking zajednice (Matija Raos, Coworking Croatia/HDNP)

14:00 – 15:00 Pauza za coworking ručak i umrežavanje sudionika

15:00 – 16:30 Nastavak radionice, diskusija i zaključci

17:00 – 18:00 Predstavljanje inspirativnih primjera i poduzetničkih uspjeha: Sergej Stanojkovski i Lovro Valčić

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019