15:25:23 | 07.01.2015

Poziv za prijedlog ideja za projekte zaštite okoliša i klimatskih akcija iz programa Horizon 2020

Europska komisija objavila je poziv za prikupljanje ideja za pilot/demonstracijske projekte iz programa Horizon 2020 za područje klimatskih akcija, zaštite okoliša te učinkovitosti resursa i sirovina. U sklopu programa rada od 2016. do 2017. godine upravo iz ovog područja namjeravaju otvoriti novi pozivi za financiranje velikih pilot/demonstracijskih projekata iz sektora kružne ekonomije, prirodno temeljenih rješenja, klimatskih usluga i vode. Ovaj poziv za prikupljanje ideja otvoren je s ciljem:
  • Pomoći u identifikaciji istraživačkih i inovacijskih područja koja su najzanimljivija inovatorima i korisnicima inovacija (predstavnici industrije, financija, akademske zajednice, regija, gradova i ostalih organizacija)
  • Poticanja uključivanja pružatelja inovativnih rješenja u projekte većeg razmjera
Pilot/demonstracijski projekti su takva vrsta projekata od kojih se očekuje testiranje novih tehnoloških i netehnoloških rješenja kroz eksperimentalni razvoj u stvarnim životnim uvjetima. To su inovativni projekti koji pokazuju dovoljnu razinu novosti i napretka u odnosu na postojeće stanje. Rok za sudjelovanje u ovim konzultacijama je 28. veljače 2015. godine.
Poslijednja izmjena dana 26.06.2019