15:24:05 | 16.02.2015

Javni poziv za dostavu projekata razvoja jadranskih otoka u 2015. prema potprogramu Razvoj jadranskih otoka

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2015. godini uvodi Potprogram Razvoj jadranskih otoka kojim se dodjeljuju sredstva osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2015. godinu i projekcijama za 2016. i 2017. godinu (Narodne novine, broj 148/14) jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za svrhovito ulaganje u razvoj infrastrukture i gospodarstva na hrvatskim otocima.

Objavljenim Javnim pozivom za dostavu projekata razvoja jadranskih otoka u 2015. pozivaju se sve zainteresirane jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac da dostave svoje prijave za realizaciju projekata usklađenih s ciljevima Potprograma.

Javni poziv se odnosi na projekte vezane za radove na modernizaciji, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji objekata komunalne, društvene i javne infrastruktura, objekata kojima se potiče zaštita okoliša, energetska učinkovitost i obnovljeni izvori energije te objekata osnovne poduzetničke infrastrukture i infrastrukture koja ima svrhu unaprjeđenja turističke ponude.

Na osnovu kriterija i u skladu s raspoloživim sredstvima, u postupku odabira može se dobiti najviši kumulativni iznos sufinanciranja do 2.000.000,00 kuna s PDV-om dok je najmanji iznos sredstava koji Ministarstvo za jedan projekt može odobriti 50.000,00 kuna s PDV-om.

Javni poziv se odnosi na projekte/aktivnosti na projektu koje su započete i provode se u 2015. godini te se sredstva Ministarstva mogu koristiti samo u 2015. godini.

Najmanji udjel podnositelja prijave u sufinanciranju pojedinog projekta ovisi o skupini u koju je podnositelj prijave razvrstan Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne samouprave prema stupnju razvijenosti (Narodne novine, broj 158/13) odnosno mjestu provedbe projekta u slučaju da je prijavitelj jedinica područne (regionalne) samouprave.

Podnositelji prijave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, sudjeluju u sufinanciranju pojedinog projekta minimalno sa sljedećim udjelima:
– najmanje 10% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz I. skupine;
– najmanje 15% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz II. skupine;
– najmanje 20% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz III. skupine;
– najmanje 30% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz IV. skupine;
– najmanje 40% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz V. skupine.

Zainteresirani podnositelji podnose prijavu za dodjelu sredstva u skladu s Uputama za prijavitelje . Svaki podnositelj prijave može podnijeti najviše dvije prijave. Prijave se podnose na Obrascima za prijavu projekta . Rok dostave prijava je 27. veljače 2015.

Sve informacije nalaze se i na linku: http://www.mrrfeu.hr/default.aspx?id=7496

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019