16:22:25 | 28.04.2015

2. Dan otvorenih vrata Projekta Republic MED

Pozivamo Vas na 2. Dan otvorenih vrata Projekta Republic MED, koji se održava 28.4.2015. u Gradskoj loži, u gradu Zadru, s početkom u 11.00 sati. Teme predavanja u sklopu dogadjaja su Energetska učinkovitost u obnovi otvorenih javnih prostora, i Upotreba instrumenata u provodjenju energetskih pregleda javnih zgrada.

Razvojna agencija Zadarske županije i Energetski institut Hrvoje Požar iz Zagreba, te partneri iz Grčke, Francuske, Španjolske i Italije sudjeluju u projektu Republic-Med koji se provodi u sklopu Transnacionalnog programa Mediteran (MED). Projekt se bavi razvijanjem i promicanjem nove metodologije za poboljšanje tehničko-ekonomske analize za obnovu javnih zgrada i otvorenih prostora u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti i primjene principa bioklimatskog dizajna.

Cilj projekta je ocijeniti učinkovitost postojećih nacionalnih alata i metoda kako bi se moglo aktivno reagirati na otklanjanje njihovih nedostataka, što uključuje eksperimentiranje kroz pilot studije za najčešće tipove javnih zgrada i prostora. Ovaj projekt također ima jak fokus na povećanje svijesti javnosti i promicanje učinkovitog korištenja energije i stvaranja. Sve prednosti učinkovitog korištenja energije usmjerene su na povećanje ugodnosti boravka u javnim zgradama i otvorenim prostorima, a praktične informacije iz provedenih istraživanja promovirati će se širokoj javnosti.

www.republic-med.eu

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019