16:19:37 | 16.10.2015

Održana edukacija na temu: ”Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova”

U Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ od 14. do 16. listopada održana je edukacija na temu: ”Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova”.
Edukacija je financirana u sklopu provedbe programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“ za 2015. godinu. Predmetni program sufinanciran je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Edukaciju je održala gospođa Renata Marušić, voditeljica Odjela za provedbu EU projekata Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. Renata Marušić, po struci diplomirani ekonomist, iza sebe ima desetogodišnje iskustvo koje uključuje osmišljavanje, pripremu i provedbu projekata. Tijekom svog dugogodišnjeg iskustva surađivala je s javnim, privatnim i civilnim sektorom, ali i radila na izgradnji partnerstva na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Cilj ove edukacije bio je osposobiti polaznike za samostalnu pripremu projekata u kontekstu EU fondova. Ona bi, prije svega, trebala ojačati ljudske potencijale u upravnim tijelima jedinica lokalne i područne samouprave i agencijama za bolju pripremu i provedbu razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova.
Na ovaj način, kroz osnažene ljudske potencijale,odnosno njihove vještine, trebala bi se osigurati veća iskoristivost novca iz europskih fondova.
Odaziv na edukaciju je bio znatan što samo upućuje na činjenicu da raste svijest o stjecanju ovih vještina koje bi trebale pomoći u povlačenju europskog novca.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019