16:19:28 | 19.10.2015

Okrugli stol na temu “Prava osoba s oštećenjem sluha”, u sklopu EU projekta HeaR Me Out – podizanje svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba s oštećenim sluhom

Okrugli stol održava se u organizaciji Zadarske županije i Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, a u svrhu provedbe EU projekta “Hear me out – podizanje svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba s oštećenim sluhom”. Okrugli stol na temu”Prava osoba s oštećenjem sluha” održat će se 20. listopada 2015. godine s početkom u 18.00 sati u prostoru Gradske lože, na Narodnom trgu u Zadru.
Okrugli stol namijenjen je osobama oštećena sluha i članovima njihovih obitelji, potpornim institucijama, i svim relevantnim dionicima iz područja socijalne skrbi i tržišta rada. Cilj okruglog stola je održati konstruktivnu raspravu o položaju osoba oštećena sluha na tržištu rada i prijedlozima za stvaranje mogućnosti za njihovo zapošljavanje. Predavači su Nikolina Miočić, Pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za razvoj i europske procese Zadarske županije, i dr. sc. Višnja Perin i Ana Trošelj iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar.
Projekt “Hear me out” rezultat je uspješne suradnje projektnih partnera Zadarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Udruge osoba oštećena sluha Zadar, i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE (nositelja projekta), te suradnika na projektu Volonterskog centra Zadar i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar.
Opći cilj projekta je Podići svijest javnosti i poslodavaca o pravima, problemima i potencijalima osoba s oštećenjem sluha. Specifični cilj projekta je Osnažiti osobe sa oštećenjem sluha i njihove obitelji kako bi se potaknula njihova socijalna uključenost i zapošljavanje. Provedbom projekta će se educirati i motivirati osobe s oštećenjem sluha i članove njihovih obitelji i međusobnoj komunikaciji , uključivanju na tržište rada i u društvenu zajednicu. Osim toga, projektom će se podići razina svijesti poslodavaca i javnosti o problemima, mogućnostima i pravima osoba s oštećenjem sluha.
Projekt „Hear Me Out – podizanje svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba s oštećenim sluhom“ odabran je za sufinanciranje konkurenciji projektnih prijedloga prijavljenih na Poziv za prikupljanje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava unutar Operativnog Programa Razvoj Ljudskih Potencijala 2007.-2013. Projekt je u skladu s Prioritetom 2: Projekti podizanja svijesti za suzbijanje stereotipa. Projekt čija je ukupna vrijednost 96.316,48 Eura, Europska unija odnosno Europski socijalni fond sufinancira sa 80,43 %, a ostatak sufinanciraju Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA , Zavod za javno zdravstvo Zadar i Zadarska županija.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019