16:19:22 | 21.10.2015

Održan okrugli stol na temu ”Prava osoba s oštećenjem sluha” u sklopu EU projekta Hear Me Out

U utorak, 20. listopada 2015. godine s početkom u 18:00 sati održao se okrugli stol na temu “Prava osoba s oštećenjem sluha” u prostoru Gradske lože, na Narodnom trgu u Zadru. Događaj se održao u organizaciji Zadarske županije i Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, a u svrhu provedbe EU projekta “Hear me out – podizanje svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba s oštećenim sluhom”. Projekt “Hear me out” rezultat je uspješne suradnje projektnih partnera Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE (nositelja projekta), Zadarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Udruge osoba oštećena sluha Zadar te suradnika na projektu Volonterskog centra Zadar i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar.

Okrugli stol bio je namijenjen osobama oštećena sluha i članovima njihovih obitelji, potpornim institucijama i svim relevantnim dionicima iz područja socijalne skrbi i tržišta rada. Cilj okruglog stola bio je održati konstruktivnu raspravu o položaju osoba oštećena sluha na tržištu rada i prijedlozima za stvaranje mogućnosti za njihovo zapošljavanje. Na okruglom stolu sudjelovali su predavači: Ana Dušević, Savjetnica za provedbu EU projekata iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, Nikolina Miočić, Pomoćnica pročelnika upravnog odjela za razvoj i europske procese Zadrarske županije, dr.sc. Višnja Perin i Ana Trošelj iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar. Događaj je okupio više od 50 predstavnika ciljne skupine i krajnjih korisnika projekta.

U kontekstu zapošljavanja osoba s invaliditetom, svim sudionicima su predstavljene i specifične obaveze i prava poslodavaca sukladno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Potencijalnim i postojećim poslodavcima osoba oštećenog sluha predstavljena su prava poslodavaca, koja uključuju prava na porezne olakšice predviđene posebnim propisima, pravo na novčani poticaj i pravo na poticaje predviđene posebnim ugovorom o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u budućim projektnim aktivnostima pozivaju se da kontaktiraju Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRU NOVU na broj telefona: 023/492-880 te na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Udrugu osoba oštećena sluha Zadar na broj telefona: 023/213-442 te na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019