15:18:40 | 06.11.2015

Hrvatska zajednica županija poziva Vas na nacionalni trening o DEAR pristupu u Šibeniku i Zagrebu

Hrvatska zajednica županija u sklopu projekta LADDER sufinanciranog sredstvima Europske unije poziva Vas na sudjelovanje na nacionalnom treningu o DEAR pristupu koji će održati u:

  • Šibeniku (Solaris Hotel Ivan) 19.-20. studenog (za Jadransku Hrvatsku)
  • Zagrebu (Hotel Panorama) 26.-27. studenog (za Kontinentalnu Hrvatsku)

Treninzi su namijenjeni predstavnicima regionalnih i lokalnih vlasti (županije, gradovi i općine), organizacijama civilnog društva i županijskim razvojnim agencijama.

DEAR (Development Education & Awarness Raising) je okosnica projekta LADDER i program Europske komisije koji nastoji osvijestiti građane o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te potaknuti njihov angažman u svrhu razvoja i smanjenja siromaštva. Ključnu ulogu u tom procesu imaju lokalne vlasti i organizacije civilnog društva čiji zadatak je na lokalnoj razini potaknuti obrazovanje za razvoj, omogućiti usvajanje novih ideja i stavova te osnažiti građane za pokretanje promjena.

Sudionici će imati priliku upoznati se s DEAR metodologijom i njezinim ključnim elementima, kao i s primjerima dobre prakse te steći znanja potrebna za kreiranje vlastitih DEAR projekta. Treninge će, u suradnji s organizacijama civilnog društva, provesti predstavnici županija koji su sudjelovali na DEAR treninzima na razini Europske unije, a dio polaznika nacionalnih treninga ima mogućnost sudjelovati u provedbi lokalnih DEAR treninga, planiranih za 2016. godinu.

Zbog ograničenog broja sudionika, ljubazno molimo potvrdu o Vašem sudjelovanju najkasnije do 11. studenog za trening u Šibeniku, odnosno do 18. studenog za trening u Zagrebu, a putem obrasca na poveznici:  https://docs.google.com/forms/d/13F4jiGW_uoOF22NlLrNo8agGM4UJzsyq1F2fGjV9D44/viewform?usp=send_form

Svim sudionicima i sudionicama Hrvatska zajednica županija pokriva trošak smještaja i prijevoza.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 099/212-4284

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019