15:18:02 | 22.11.2015

ZADRA NOVA predstavila EU projekt Hear me out na nacionalnom treningu projekta LADDER

19. i 20. studenog 2015. u organizaciji Hrvatske zajednice županija održao se prvi od ukupno dva nacionalna DEAR treninga namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnog društva i županijskim razvojnim agencijama. Trening je okupio brojne sudionike iz Jadranske Hrvatske, uključujući predstavnike Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Trening je otvorio zamjenik Šibensko-kninskog župana Zoran Smolić, koji je sudionicima poželio uspjeh u svladavanju DEAR pristupa i kvalitetnu primjenu istog. DEAR  (Development Education & Awareness Raising) je okosnica projekta LADDER i program Europske komisije koji za cilj ima osvijestiti građane o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te potaknuti njihov angažman u svrhu razvoja i smanjenja siromaštva. Ključnu ulogu u tom procesu imaju lokalne vlasti i organizacije civilnog društva čiji zadatak je na lokalnoj razini potaknuti obrazovanje za razvoj, omogućiti usvajanje novih ideja i stavova te osnažiti građane za pokretanje promjena. DEAR označava obrazovanje za razvoj i osvještavanje građana o razvojnim problema te osnaživanje i poticanje njihovog angažmana.

Obzirom da je jedna od ključnih sastavnica DEAR-a borba protiv siromaštva odnosno socijalna inkluzija, predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA ovom prilikom su predstavili vlastiti primjer dobre prakse iz spomenutog područja. Riječ je o EU projektu Hear me out – podizanje svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba oštećena sluha. Opći cilj projekta, kojeg ZADRA NOVA uspješno provodi u ulozi vodećeg partnera, je podići svijest javnosti i poslodavaca o pravima, problemima i potencijalima osoba s oštećenjem sluha, dok je njegov specifični cilj osnažiti osobe sa oštećenjem sluha i njihove obitelji kako bi se potaknula njihova socijalna uključenost i zapošljivost. Više informacija o projektu možete potražiti na službenoj stranici projekta www.hearmeout-zadar.com

 

O projektu LADDER

LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising Awareness) veliki je trogodišnji projekt koji je započeo 1. siječnja ove godine, a u kojem sudjeluje ukupno 46 partnera i suradnika iz čak 35 zemalja (18 članica EU i 17 izvan EU). Projekt koordinira ALDA – Udruženje agencija lokalne demokracije čiji član je Hrvatska zajednica županija.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019