15:17:50 | 27.11.2015

ZADRA NOVA sudjelovala 4. sastanku projektnih partnera EU Projekta I-CIA of SMEs

Četvrti sastanak projektnog tima EU projekta I-CIA of SMEs održao se 24. i 25. studenog 2015.  u Grazu, u Austriji. Organizator spomenutog događaja bio je MERIG Europski institut za multidisciplinarna istraživanja iz Graza. Sastanak je okupio predstavnike sedam partnerskih institucija projekta. Osim predstavnice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, ujedno i jedinog partnera iz Hrvatske, na sastanku su sudjelovali i i ostali predstavnici partnerskih institucija Istanbul Ferrous & Non-Ferrous Metals Exporters’ Association (IDDMIB) i Sveučilišta Bogazici (Bogazici University ) iz Turske,  E-intelligent konzultantske tvrtke specijalizirane za IT iz Španjolske, MERIG Europskog instituta za multidisciplinarna istraživanja iz Austrije, IDEC  konzultantske tvrtke iz Grčke, CCI-Vratsa – Gospodarske i industrijske komore Vraca iz Bugarske, i LPK – Litvanske konfederacije industrijalaca iz Litve.

U sklopu sastanka projektnih partnera, vodeći partner Istanbul Ferrous & Non-Ferrous Metals Exporters’ Association (IDDMIB) prezentirao je provedene aktivnosti i ostvarena dostignuća projekta.  Nadalje, predstavnica projektnog partnera odgovornog za uspostavu e-platforme, IDEC iz Grčke, prezentirala je platformu, potaknula raspravu o učinkovitosti i mogućnostima za promidžbu iste. Također, u sklopu sastanka predstavljeni su i rezultati provedbe pilot projekta u Turskoj i Bugarskoj, i izvještaj  o vidljivosti i diseminaciji projekta. Projektni partneri ovom prilikom iskazali su zadovoljstvo provedbom projekta  i njegovim dostignućima, i iskazali odgovornost za provedbu u konačnoj fazi provedbe. Sljedeći sastanak projektnih partnera planiran je u travnju 2016. godine.

 

O projektu I-CIA of SMEs

Projekt „I-CIA of SMEs – poboljšanje mogućnosti kompetitivne inteligencije malih i srednjih poduzeća“ odabran je za sufinanciranje putem EU Programa za cjeloživotno učenje (EU Lifelong Learning Programme), potprograma Leonardo da Vinci.  Projekt je vrijedan ukupno 274.575,00 EUR-a, od čega je 75,00% odnosno 205.931,00 EUR-a sufinancirano od strane Europske unije. Projekt je započeo s provedbom 1. svibnja 2014. godine. Trajanje projekta je 24 mjeseca, zaključno s 30. travnja 2016.

Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti kompetitivne inteligencije i strategije u malim i srednjim poduzećima, i povećanje broja ljudi koji su vješti u području kompetitivne inteligencije na tržištu rada. Kroz provedbu projekta ciljnoj skupini dostaviti će se na korištenje obrazovna e-platforma koja odražava praktične potrebe krajnjih korisnika, koja je dovoljno fleksibilna za rješavanje specifičnih potreba ciljne skupine. Projekt će razviti tečaj stručnog osposobljavanja i educirati osoblje malih i srednjih poduzeća u cilju povećanja vlastite konkurentnosti i udjela u globalnom tržištu putem otvorene i udaljene metode učenja i usavršavanja (open and distance learning and training methods).

Više informacija o projektu potražite na službenoj stranici projekta www.i-ciaofsmesproject.eu/hr/ , ili pozivom na broj 023 493 782.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019