15:17:46 | 27.11.2015

Održan peti po redu sastanak Upravnog odbora Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije

U petak, 27. studenog 2015. u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije, sa početkom u 11:00 sati održan je peti po redu sastanak Upravnog odbora Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije. Upravnim vijećem predsjedao je župan Zadarske županije gospodin Stipe Zrilić.

Na sastanku se raspravljalo o prijedlogu izmjena usvojenog Radnog plana Partnerstva za 2015/2016 godinu, predstavljene su projektne aktivnosti projekta „Step forward“ koje će doprinijeti unapređenju komunikacijske i upravljačke strukture Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala, a razgovaralo se i o rezultatima provedene analize lokalnog tržišta rada u sklopu projekta „Step forward“. Pri samom kraju sastanka otvorena je i rasprava o poboljšanju sustava prijave projekata članova Partnerskog vijeća na natječaje otvorene u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Na temelju svega iznešenog zaključeno je kako hrvatski obrazovni sustav ne odgovara potrebama gospodarstva što je posebno vidljivo kod srednji strukovnih škola za koje je ustvrđeno kako bi se trebale motivirati i aktivno uključiti u Lokalno partnerstvo. Standardizacija i definiranje pojednih zanimanja i kvalifikacija trebali bi dovesti do modernizacije u obrazovnom sustavu, ali i na tržištu rada. U sklopu svega navedenog valja naglasiti da Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije zasad broji 46 članova te je navedeni broj podložan promjeni zbog kontinuiranog rasta novih članova koji pristupaju članstvu Partnerskog vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije što je ujedno priznanje radu i ulozi koje spomenuto tijelo ima osnaživanju lokalnog tržišta rad i razvoja ljudskih potencijala na području Zadarske županije. Također više informacija o Partnerskom vijeću za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije možete naći na sljedećem linku:  http://kompetentni-dionici.com/partnersko-vijece-za-trziste-rada/.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019