15:17:25 | 21.12.2015

Održan drugi sastanak Županijskog partnerskog vijeća

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije 21. prosinca 2015. s početkom u 11:00 sati održan je drugi sastanak Županijskog partnerskog vijeća.

Razlog sazivanja Vijeća je izrada Županijske razvojne strategije do 2020. godine (ŽRS) koja je temeljni strateški razvojni dokument i osnova za razvoj županije, u kojem će biti definirana vizija, strateški ciljevi, prioriteti i mjere za postizanje prioriteta.

U izradu Županijske razvojne strategije uključene su sve jedinice lokalne (regionalne) samouprave, kao i ostali bitni dionici javnog, privatnog i civilnog sektora na području Zadarske županije, putem fokus grupa i radnih skupina.

Sukladno tome, važno je bilo predstaviti dosadašnje rezultate u izradi Županijske razvojne strategije svim članovima Županijskog partnerskog vijeća.

Sastanku su prisustvovala čak 32 člana Županijskog partnerskog vijeća čime je postignut potreban kvorum za daljnji nastavak rada.

Župan Zadarske županije gospodin Stipe Zrilić zahvalio se prisutnima na odazivu te dao dnevni red na glasanje, a koji je potom i jednoglasno usvojen.

Predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen te je glasio kako slijedi:

1.Pozdravna riječ g. Stipe Zrilića, župana Zadarske županije

2. Potvrda zapisnika sa 1. sastanka Županijskog partnerskog vijeća

3.Presjek odrađenih i predstojećih aktivnosti u procesu izrade Županijske razvojne strategije do 2020.

4.Predstavljanje i prihvaćanje osnovne analize Županijske razvojne strategije do 2020.

5.Predstavljanje i prihvaćanje SWOT analize Županijske razvojne strategije do 2020.

6.Izbor predstavnika Zadarske županije za Partnersko vijeće statističke regije

7. Razno

Nakon što je usvojen zapisnik sa 1. sastanka Županijskog partnerskog vijeća, ravnateljica ZADRE NOVE gospođa Sanja Peričić zajedno sa svojom zamjenicom gospođom Maricom Babić predstavila je nazočnima dosad odrađene korake pri izradi ŽRS kao i procese koji su vodili do istih te najavila daljnje korake koje je potrebno poduzeti.

Posebno su istaknule zadovoljstvo partnerskim pristupom poduzetim u dosadašnjim koracima izrade Županijske razvojne strategije jer su uključeni svi važni dionici pojedinih sektora Zadarske županije što zasigurno pridonosi izradi kvalitetnijeg strateškog dokumenta.

Potom je predstavljena osnovna analiza ŽRS-a, te SWOT analiza koja je izrađena pomoću inputa dobivenih od struke kroz trinaest održanih fokus grupa i četiri radne skupine.Članovi Partnerskog vijeća jednoglasno su usvojili predložene analize.

Kao pretposljednja točka na dnevnom redu bio je izbor predstavnika Zadarske županije za Partnersko vijeće statističke regije Jadranske Hrvatske. Župan, gospodin Stipe Zrilić predložio je da to budu gospodin Davor Lonić kao predstavnik Županije, gospodin Šime Erlić kao predstavnik Grada Zadra, gospođa Sanja Peričić kao predstavnica ZADRE NOVE i gospodin Josip Faričić kao predstavnik Sveučilišta.

Prijedlog je jednoglasno usvojen čime je završen drugi po redu sastanak Županijskog partnerskog vijeća.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019