16:14:23 | 13.07.2016

POZIVAMO VAS NA ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROJEKTA „STEP FORWARD“

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu konferenciju projekta “STEP FORWARD – Korak naprijed u jačanju kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Zadarske županije”, koja će se održati 20. srpnja 2016. godine u 11.30 sati u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije na adresi Božidara Petranovića 8.

Projekt “STEP FORWARD – Korak naprijed u jačanju kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Zadarske županije”, čiji je nositelj Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, s provedbom završava 9. kolovoza 2016. godine. Ovaj 20 mjeseci dug projekt uspješno je proveden uz lokalne partnere Zadarsku županiju i HZZ Područni ured Zadar. Ukupna vrijednost projekta iznosi 42.611,10 eura od čega je 29.849,08 eura sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt, čija je provedba započela 10. prosinca 2014. godine, za cilj je imao doprinijeti rastu i održivosti zapošljavanja u Zadarskoj županiji jačanjem kapaciteta lokalnih dionika kroz partnerski okvir. Specifični cilj projekta bio je doprinijeti jačanju kapaciteta Lokanog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Zadarske županije kroz poboljšanje operativnosti i učinkovitosti rada u provedbi i praćenju provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije 2014. – 2020. godine te upravljanju lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Središnja nit projekta bila je osnivanje i uspostava Centra za inicijative u zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala. Centar, koji predstavlja institucionalizaciju Tajništva Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske (PVTR) županije, osnovan je 29. lipnja 2015. godine i otada djeluje kao poseban odsjek unutar Odjela za regionalni razvoj Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. U Centru, koji ujedno predstavlja održivu komponentu projekta, budući da će isti nastaviti s radom i nakon završetka projekta, trenutno je zaposlena jedna osoba u ulozi koordinatora lokalnih inicijativa za zapošljavanje.

Također, provedbom projekta ojačani su upravljački i komunikacijski kapaciteti Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije. Naime, članovi PVTR-a, kojeg čine razni ključni dionici lokalnog tržišta rada (udruge, poslodavci, jedinice regionalne i lokalne samouprave, javne i obrazovne institucije te šira javnost), tijekom ovih 20 mjeseci provedbe bili su aktivno uključeni u edukacije, događanja i sastanke tematskih radnih skupina na kojima se raspravljalo o aktualnim problemima na lokalnom tržištu rada, potencijalnim rješenjima te su dani vrijedni inputi za izradu komunikacijskih i upravljačkih dokumenata koji će doprinijeti unaprjeđenju internog upravljačkog sustava PVTR-a.

U slučaju interesa, molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do ponedjeljka 18. srpnja 2016. godine na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona 023/493 780.

Nadamo se Vašem sudjelovanju!
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019