20:09:58 | 17.04.2024

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu.

Cilj Programa je razvoj konkurentne, otporne i održive poljoprivrede i prehrambenog sektora. Navedeno obuhvaća razvoj potporne infrastrukture za potrebe poljoprivredne proizvodnje, poticanje uvođenja novih tehnologija i proizvodnih praksi za potrebe povećanja otpornosti, produktivnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje i prerade, kao i poticanje ulaganja u ekološku proizvodnju i zaštitu autohtonih poljoprivrednih proizvoda, sorti i pasmina.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva iznad 3.000,00 EUR. Izuzetak od navedenog su vinari koji ne moraju imati navedenu ekonomsku veličinu, ali da bi dokazali svoj status moraju dostaviti Izjavu o proizvodnji za 2023. godinu (izdaje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Na natječaj se mogu prijaviti poljoprivredna gospodarstva koja su organizacijskih oblika:

  • obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG),
  • obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti,
  • trgovačko društvo registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravnih tijela),
  • zadruga registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Korisnik potpore mora imati sjedište ili prebivalište na području Zadarske županije i ulaganje mora biti na području iste.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 17. svibnja 2024. godine.

Detalji poziva dostupni su na poveznici.