11:40:53 | 01.03.2024

Javni poziv za prijavu programa/projekata za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Upravni odjel za gospodarstvo i turizam Zadarske županije objavio je Javni poziv za prijavu programa/projekata za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu.

Programom za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu utvrđuje se postupak dodjele sredstava pomoći jedinicama lokalne samouprave Zadarske županije za provedbu programa/projekta uređenja i opremanja dječjih igrališta na području Zadarske županije. Programom se zadovoljavaju javne potrebe i interesi stanovnika županije.

Sredstva pomoći namijenjena su za sufinanciranje programa/projekata uređenja i opremanja dječjih igrališta u jedinicama lokalne samouprave na području Zadarske županije.

Sredstva se odobravaju iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu i to za:

a) izradu projektne dokumentacije;

b) izgradnju/nastavak izgradnje ili nadogradnju objekata;

c) sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekata ili dijela objekata;

d) opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

Uređenjem dječjih igrališta osigurati će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih a djeca će imati siguran prostor za igru. Prijave se mogu poslati za financiranje programa/projekata koji će se provoditi tijekom 2024. godine.

Ukupan iznos sredstava pomoći osiguran za provođenje Programa u 2024. godini iznosi 100.000,00 eura. Maksimalni iznos sredstava pomoći kojim Zadarska županija može sudjelovati u financiranju po pojedinačnom programu/projektu je 10.000,00 eura.

Programe/projekte jedinica lokalne samouprave od 1. do 4. stupnja razvijenosti (ispodprosječno razvijene JLS – potpomognuta područja) Zadarska županija može financirati do 95 % iznosa vrijednosti programa/projekta, a programe/projekte jedinica lokalne samouprave 5. do 8. stupnja razvijenosti (iznadprosječno razvijene JLS) maksimalno do 75 % iznosa vrijednosti programa/projekta.

Rok za podnošenje prijava je do 30. travnja 2024. godine.

Više o Pozivu doznajte na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 01.03.2024