15:46:25 | 21.02.2024

Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području Zadarske županije za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području Zadarske županije za 2024. godinu.

Cilj Poziva je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošniji električne energije u kućanstvima na području Zadarske  županije te smanjenje emisija stakleničkog plina CO2, a sve u skladu s Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Rok za podnošenje prijava je do 31. svibnja 2024. godine.

Prihvatljivi prijavitelji su fizičke osobe koje najmanje 30 dana prije objave ovog Javnog poziva imaju prijavljeno prebivalište na području Zadarske županije, na adresi objekta na kojem se projekt realizira. Sufinancirati se mogu samo projekti koji se provode na postojećim građevinama, odnosno postojećim obiteljskim kućama s najviše 4 stambene jedinice.

Detalji poziva dostupni su na poveznici.