10:50:51 | 19.02.2024

Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C1.5 R4.I1 – Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C1.5 R4.I1 – Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Cilj Poziva je ojačati infrastrukturne kapacitete kako bi se stvorili osnovni preduvjeti za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Ukupni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovoga Poziva je 2.090.000,00 EUR, od čega je:

  • 1.081.307,00 EUR namijenjeno za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane
  • 1.008.693,00 EUR namijenjeno za infrastrukturno opremanje banke hrane

Najviša stopa financiranja za ovaj Poziv može iznositi 100% ukupno prihvatljivih troškova do najvišeg iznosa sredstava koji se može dodijeliti po korisniku.

Prihvatljivi prijavitelji su: pravne osobe, neprofitne organizacije koje su upisane u Registar posrednika u lancu doniranja hrane u minimalnom trajanju od 6 mjeseci u odnosu na datum objave ovog Poziva.

Prihvatljive aktivnosti:

  • ulaganja u infrastrukturno opremanje, a za potrebe prihvata, skladištenja i distribucije donirane hrane
  • aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta
  • usluge vanjskih stručnjaka za provedbu projekta

Podnošenje projektnog prijedloga moguće je najranije od 5. ožujka 2024. od 10 sati. Projektni prijedlozi se podnose putem sustava eNPOO u elektroničkom obliku. Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 5. travnja 2024. godine do 17 sati.

Više informacija o objavljenom Pozivu dostupno je na poveznici.