15:11:25 | 15.01.2024

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Znanstveni centri izvrsnosti“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Znanstveni centri izvrsnosti“ 

Pozivom se nastoji pospješiti postizanje međunarodno priznatih i nacionalno relevantnih istraživačkih rezultata Znanstvenih centara izvrsnosti uz fokus na razvoj novih tehnologija i njihovoj primjeni u gospodarstvu, vodeći računa o najnovijim europskim i globalnim trendovima. Vrhunska istraživanja u sklopu poziva povećat će i unaprijediti međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te potaknuti transfer tehnologije.  

Svrha Poziva je jačanje istraživanja Znanstvenih centara izvrsnosti koja pomiču granice istraživanja i znanja te doprinose razvoju novih tehnologija i inovacija, a koja će pospješiti postizanje međunarodno priznatih i nacionalno relevantnih istraživačkih rezultata. 

Posebni ciljevi Poziva:  

  1. Jačanje kapaciteta istraživača za provođenje izvrsnih istraživanja 
  2. Unaprjeđenje suradnje u znanstvenoj zajednici 
  3. Poboljšanje tržišne spremnosti rezultata istraživanja i razvoja. 

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva po Pozivu iznose 12.000.000,00 EUR. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu u okviru Poziva iznosi 1.500.000,00 EUR, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu u okviru Poziva iznosi 3.000.000,00 EUR. 

Prihvatljivi prijavitelji su znanstveni centri izvrsnosti. 

Projektne prijave je moguće podnijeti od 30. prosinca 2023. u 12:00 do 16. veljače 2024. godine u 16:00. 

Svi detalji poziva dostupni su na poveznici.