05:48:24 | 03.01.2024

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 29. prosinca 2023. godine Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju.

Cilj poziva je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala područja koja nemaju status potpomognutih područja, no u svom razvoju zaostaju za razvijenim područjima te je njihov razvoj potrebno dodatno poticati u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata društvene, javne, socijalne, komunalne, gospodarske i okolišne infrastrukture na lokalnoj razini.

Podnositelji podnose zahtjev za dodjelu sredstava od 2. siječnja 2024. godine do najkasnije 2. veljače 2024. godine.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u V. skupinu, osim JLS-a sa otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja te jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a, osim područja JLS-a sa otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja.

Svaki podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za financiranje projekata.

Vrijednost financiranja Ministarstva po korisniku može iznositi najviše do 100.000,00 EUR s PDV-om:

  • za projekte koji se odnose na nerazvrstane ceste, nogostupe, biciklističke staze i javnu rasvjetu najviši iznos financiranja koji se može dodijeliti je 50.000,00 EUR
  • neće se financirati projekti čija je vrijednost manja od 20.000,00 EUR s PDV-om.

Udio Ministarstva po financiranju pojedinog projekta iznosi najviše do 80 % ukupnih prihvatljivih troškova.

Detalji poziva dostupni su na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 09.01.2024