07:38:38 | 11.06.2024

Ministri Erlić i Piletić obišli zgradu nekadašnjeg Doma za odgoj djece i mladeži

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić obišao je zgradu nekadašnjeg Doma za odgoj djece i mladeži koja je dio projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.

Ministar Piletić je naveo kako će za sve radnike Centra za socijalni rad koji su u Zadru djelovali na tri lokacije sada biti omogućeni kvalitetniji prostor za rad: „Jedinstveni prostor za cijeli tim u Zadru i bolje uvjete rada djelatnicima Obiteljskog centra, a isto tako i za pružanje izvaninstitucionalnih usluga bit će izgrađena i stavljena u pogon kuhinja Doma Sv Frane kako bi za korisnike koji ne koriste uslugu smještaja omogućili pripravu i dostavu obroka.” - rekao je ministar Piletić koji je boravio u radnom posjetu Zadarskoj županiji.
Zgradu su obišli i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić, župan Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, državna tajnica Marija Pletikosa, ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković te djelatnici Centra za socijalnu skrb i Doma za odrasle osobe sv. Frane.

Ukupna vrijednost projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ je iznosi preko tri milijuna eura, a financirana je EU sredstvima.
U novoj zgradi na Voštarnici bit će smješten Županijski zavod  za socijalni rad Zadar, Obiteljski centar, te kuhinja Doma Sv. Frane kako bi za korisnike koji ne koriste uslugu smještaja omogućili pripravu i dostavu obroka. Agencija ZADRA NOVA pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. 


Poslijednja izmjena dana 11.06.2024