09:13:25 | 16.02.2021

JAVNI POZIV gospodarskim subjektima na području gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad za sudjelovanje u provedbi Pilot aktivnosti projekta MADE IN-LAND

NOVO 26. veljače 2021. godine

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u okviru projekta „MAnagement and DEvelopment of INLANDs – MADE IN-LAND“ ID broj projekta 100481184 donosi izmjenu javnog poziva gospodarskim subjektima na području gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad za sudjelovanje u provedbi Pilot aktivnosti projekta „MAnagement and DEvelopment of INLANDs – MADE IN-LAND“.

Odluka o izmjeni javnog poziva

OBJAVA 16. veljače 2021. godine

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u okviru projekta „MAnagement and DEvelopment of INLANDs – MADE IN-LAND“ ID broj projekta 100481184 objavljuje

JAVNI POZIV

gospodarskim subjektima na području gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad za sudjelovanje u provedbi Pilot aktivnosti projekta „MAnagement and DEvelopment of INLANDs – MADE IN-LAND“

I.

Svrha Javnog poziva je uključivanje gospodarskih subjekata s područja gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad u provedbu Pilot aktivnosti koja se odnosi na razvoj teritorijalnog brenda zadarskog zaleđa i njegovu promociju putem web aplikacije i sustava pametnih kartica.

II.

Zainteresirani gospodarski subjekti koji ispunjavaju uvjete sudjelovanja propisane ovim Pozivom bit će uključeni kao lokacije na kojima će se provoditi projektna Pilot aktivnost.

III.

Opće informacije o projektu

Projekt okuplja ukupno devet partnera iz Jadranskih regija Hrvatske i Italije, a glavni cilj mu je zaštita i valorizacija neiskorištenih prirodnih i kulturnih potencijala kontinentalnih dijelova partnerskih regija. Projektne aktivnosti uključuju lokalne zajednice na području zaleđa i obale, u suradnji s kojima će se razviti teritorijalni brend, a kroz zajedničke marketing planove i IT alate promovirat će se materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština. Projekt se provodi od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2021. godine u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Opis Pilot Aktivnost

Na području Zadarske županije kao Pilot aktivnost predviđen je razvoj teritorijalnog brenda zadarskog zaleđa u suradnji s lokalnom zajednicom te njegova promocija putem inovativnog IT alata. Razvijeni brend tematski će objedinjavati kulturna i prirodna dobra te gastronomsku ponudu kao i ponudu ostalih tradicionalnih proizvoda i povezanih usluga koji se nude u zaobalju te će povezivati sadržaje s posjetiteljima na obali. Nadalje, brend će biti popraćen vizualnim identitetom te marketinškim planom koji će služiti kao pomoćni alati budućim korisnicima za implementaciju razvijenog brenda. 

Teritorijalni brend zadarskog zaleđa promovirat će turističke sadržaje zaobalja temeljem tematske interpretacije „Potraga za petim elementom“. Navedena tematska interpretacija podrazumijeva promociju lokacija kroz simboličku interpretaciju četiri elementa – zemlja, voda, vatra i zrak. Nakon što turistički posjetitelj iskusi sva četiri elementa – otkriva peti element – ljubav prema zadarskom zaleđu uz pozitivno turističko iskustvo.

Kako bi se testirao marketinški potencijal razvijenog brenda projektom će se razviti web aplikacija te sustav pametnih kartica. Testiranje će se provoditi na području gradova Benkovac i Biograd na Moru te općina Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača i Novigrad. Putem web aplikacije turistički će posjetitelji dobiti informacije o lokacijama tradicionalne ponude te lokacijama kulturne i prirodne baštine. Turističkim posjetiteljima bit će podijeljene pametne kartice popraćene fizičkim katalogom preko kojih će moći konzumirati navedene usluge (npr. ulaznica u muzej, kušanje vina u vinariji, kupovina tradicionalnih suvenira). Dodatna funkcija web aplikacije bit će prikupljanje podataka o turističkim kretanjima i navikama posjetitelja kako bi se ostvarili uvjeti održivog upravljanja.

V.

Gospodarski subjekti prihvatljivi za sudjelovanje u Pilot Aktivnosti:

1) Javne ustanove kulturne i prirodne baštine s područja navedenog u toč. 1. ovog Poziva

2) Mikro, mali i srednji poduzetnici s područja navedenog u toč. 1. ovog Poziva

 • OPG-i / PG-i / Agroturizmi / poljoprivredne zadruge
 • turističke agencije
 • suvenirnice
 • restorani

VI.

Gospodarski subjekt ne smije imati neplaćena dugovanja prema državi. Navedeno se dokazuje potvrdom Ministarstva financija/Porezne uprave da subjekt nema duga po osnovi javnih davanja o kojima Porezna uprava vodi službenu evidenciju (ne starija od 30 dana od dana objave ovog Poziva)

VII.

Zainteresirani gospodarski subjekti bit će sudionici provedbe Pilot aktivnosti te popratnih događanja poput radionica, predavanja, edukacija i slično.

VIII.

Uvjeti prihvatljivosti i kriteriji bodovanja

1) Mjesto registracije gospodarskog subjekta:

 • I. i II. skupina jedinica lokalne samouprave: 5 bodova
 • III. i IV. skupina jedinica lokalne samouprave: 4 boda
 • V. i VI. skupina jedinica lokalne samouprave: 3 boda
 • VII. skupina jedinica lokalne samouprave: 2 boda
 • VIII. skupina jedinica lokalne samouprave: 1 bod

2) Godina osnutka gospodarskog subjekta:

 • osnovan u 2020. godini: 1 bod
 • osnovan u 2019. godini: 2 boda
 • osnovan u 2018. godini: 3 boda
 • osnovan u 2017. godini ili ranije: 5 bodova

3) Broj zaposlenika ili prijavljenih članova:

 • nijedan zaposlenik ili nijedan prijavljeni član: 0 bodova
 • 1 - 2 zaposlenika ili prijavljena člana: 2 boda
 • 3 – 4 zaposlenika ili prijavljena člana: 3 boda
 • 5 ili više zaposlenika ili prijavljena člana: 5 bodova

4) Kvaliteta rada i uspješnost gospodarskog subjekta:

 • međunarodna priznanja: 4 boda
 • nacionalna priznanja: 3 boda
 • međužupanijska priznanja: 2 boda
 • županijska priznanja: 1 bod

IX.

Prijavna dokumentacija

Prijavna dokumentacija Javnog poziva uključuje:

 • Uredno ispunjen obrazac prijavnice, potpisan od strane vlasnika / odgovorne osobe subjekta
 • Preslika osobne iskaznice vlasnika/odgovorne osobe gospodarskog subjekta
 • Potvrda Ministarstva financija/Porezne uprave da subjekt nema duga po osnovi javnih davanja o kojima Porezna uprava vodi službenu evidenciju (ne starija od 30 dana od dana objave ovog Poziva)

Po potrebi, davatelj potpore zadržava pravo zatražiti i dodatnu dokumentaciju.

X.

Ovaj Poziv bit će otvoren do 26. veljače 2021. do 15:00 sati na internetskoj stranici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA https://www.zadra.hr/hr/.

Prijave na Javni poziv dostavljaju se isključivo putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 26. veljače 2021. do 15:00 sati.

Postupak odabira prihvatljivih gospodarskih subjekata izvršit će Povjerenstvo imenovano Odlukom o imenovanju stručnog povjerenstva za odabir gospodarskih subjekata, a na temelju uvjeta prihvatljivosti i kriterija bodovanja navedenih u toč. 8. ovog Poziva.

XI.

Dodatne informacije dostupne su u Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Put Murvice 14, 23 000 Zadar, radnim danom od 8:00 do 16: 00 sati, na telefon: 023/ 492 – 880 ili na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

O rezultatima Javnog poziva podnositelji prijave bit će obaviješteni do 5. ožujka 2021. godine.

 

Dokumentacija za preuzimanje: 

Poslijednja izmjena dana 26.02.2021
Označeno u