10:40:03 | 19.01.2024

U sklopu kampanje Euroclasses EUROPE DIRECT Zadar predstavio nadolazeće Europske izbore

Kroz predavanje i radionice učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar saznali su više o mogućnostima koje im Europska unije pruža, ali i o nadolazećim Europskim izborima.

Dva seta predavanja i radionica održana su u zadarskoj školi 9. i 18. siječnja 2024. godine.

Voditeljica centra EUROPE DIRECT Zadar Marija Dušević učenicima je približila Europsku uniju kroz prezentaciju o povijest i okviru djelovanja do današnjih institucija EU. Fokus je bio na prilikama i mogućnostima koje EU pruža mladima te nadolazećim Europskim izborima.

Aktivnosti je realizirana na poziv zadarske udruge CINAZ koja je ujedno i EURODESKOV multiplikator te su ove radionice i predavanja bili dio kampanje Euroclasses.

Naime, udruga Cinaz aktivno sudjeluje u kampanji koju vodi Eurodesk Brussels Link (EBL), posvećenoj EU izborima 2024. Kroz različite aktivnosti, fokus je na informiranju mladih o Europskoj uniji, izborima, Europskom parlamentu i ostalim povezanim temama. Glavni cilj je potaknuti mlade da shvate važnost Europskog parlamenta i zašto je bitno izići na izbore.

EUROPE DIRECT Zadar član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ovi centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija, a zadarski centar dio je Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Last modified on Friday, 19 January 2024 10:49
Tagged under