05:36:36 | 25.10.2023

Općini Kolan odobreno financiranje projekta „Proširenje i izgradnja groblja II faza“

LAG Mentorides odobrio je Općini Kolan financiranje projekta „Proširenje i izgradnja groblja II faza“. Odobreni iznos je 22.633,25 EUR.

Nositelj projekta je Općina Kolan, a lokacija provedbe je Općina Kolan.

Cilj projekta je  poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo kroz razvoj komunalne infrastrukture. Projektom će se izgraditi dodatne kazete grobnica u „novom“ dijelu mjesnog groblja Kolan u svrhu povećanja kapaciteta groblja te urediti staze - prostore između kazeta grobnica te okoliš čime bi se zaokružila jedna uređena cjelina novog dijela groblja.

Projekt je prijavljen u sklopu 7.LAG natječaja TO 3.1.3. POTPORA ULAGANJE U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, pružila je svoju stručnu i tehničku pomoć Općini Kolanu pripremi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme ne stvaraju financijski teret za prijavitelja.. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 
Tagged under