08:01:21 | 30.08.2023

Udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika odobreno više od 467 tisuća eura

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2023./2024.

Ministarstvo je odobrilo sredstva za četiri udruge na području grada Zadra i Zadarske županije pa su tako sredstva odobrena Udruzi Ahimsa, Udruzi djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići – Zadar, Udruzi pomoćnika u nastavi grada Zadra i Zadarske županije te Udruzi za autizam Zadar.

Udruzi Ahimsa odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 120.877,12 € za projekt „Pomoćnici u školama – Faza I.“ kojim će se osigurati neposredan rad 10 pomoćnika u nastavi za 10 učenika s teškoćama u razvoju. Uz prijavitelja Udrugu Ahimsa iz Zadra u projekt su uključene i partnerske škole: OŠ Stjepana Radića Bibinje, Strukovna škola Vice Vlatkovića, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i osnivač navedenih škola – Zadarska županija.

Udruzi djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići – Zadar odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 115.186,23 € za projekt „Ukorak s tobom“. Projektom će se osigurati neposredan rad 10 pomoćnika u nastavi za 10 učenika s teškoćama u razvoju. U projekt su uključene OŠ Biograd, OŠ Sukošan, OŠ Poličnik, Prirodoslovno – grafička škola i osnivač navedenih škola - Zadarska županija.

Udruzi pomoćnika u nastavi grada Zadra i Zadarske županije odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 128.854,60 € za projekt „Zajedno u školi - osiguravanje pomoćnika u nastavi faza III“ kojim će se osigurati neposredan rad 10 pomoćnika u nastavi za 10 učenika s teškoćama u razvoju. U projekt su uključene OŠ Valentin Klarin Preko, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića i osnivač navedenih škola - Zadarska županija.

Udruzi za autizam Zadar odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 102.160,87 € za projekt radnog naziva „Mogu sve! – Faza I.“. Cilj projekta je osigurati neposredan rad 10 pomoćnika u nastavi za 10 učenika s teškoćama u razvoju. U projekt su uključene i Osnovna škola Voštarnica i osnivač iste Grad Zadar.

Provedbom ovih projekata pomoćnici u nastavi pružit će potporu učenicima u svladavanju nastavnog plana i programa škole koju pohađaju, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u samostalnom funkcioniranju te trebaju stalnu ili povremenu potporu pomoćnika u nastavi. Pomoćnici će biti angažirani na razdoblje od 1. rujna 2023. godine do 1. srpnja 2024. godine.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružila je svoju stručnu pomoć prijaviteljima u pripremi projekta.

Last modified on Wednesday, 30 August 2023 08:04