09:02:17 | 27.07.2023

Za 3 projekta specijalističkog usavršavanja doktora medicine odobreno 2.733.170,87 eura

Ministarstvo zdravstva u sklopu ograničenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Centralno financiranje specijalizacija odobrilo je financiranje projekata ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine za Dom zdravlja Zadarske županije“, ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije“ i ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije“.

Projektom ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine za Dom zdravlja Zadarske županije'' provest će se aktivnosti specijalističkog usavršavanja devet doktora iz obiteljske medicine, jednog doktora iz pedijatrije te dva doktora iz ginekologije i opstetricije (ukupno 12 novih specijalizacija primarne zdravstvene zaštite). Nositelj projekta je Dom zdravlja Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.142.495,38 EUR, a provedba će trajati 72 mjeseca.

Projektom ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Zavodu za javno zdravstvo Zadar“ provest će se aktivnosti specijalističkog usavršavanja jednog doktora epidemiologije te jednog doktora školske i adolescentne medicine (ukupno 2 nove specijalizacije primarne zdravstvene zaštite). Ukupna vrijednost projekta iznosi 366.671,22 EUR, a provedba će trajati 60 mjeseci.

Projektom ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije'' provest će se aktivnosti specijalističkog usavršavanja jednog doktora hitne medicine. Povećanje broja medicinskih stručnjaka iz područja hitne medicine omogućit će poboljšan pristup visokokvalitetnim uslugama hitne medicine na području Zadarske županije. Ovim projektom osigurat će se podizanje kvalitete skrbi za hitnog pacijenta jer će pacijenti imati na raspolaganju stručne i profesionalne timove. Nositelj projekta je Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 224.004,27 EUR, a provedba će trajati 68 mjeseci.

Intenzitet potpore prema Pozivu za sve projekte iznosi 100%. Najveću korist od provedbe projekata imat će prijavitelji, djelatnici koji će se specijalistički usavršiti te korisnici usluga primarne zdravstvene zaštite.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, pružila je svoju stručnu i tehničku pomoć prijavitelju u pripremi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Last modified on Thursday, 27 July 2023 12:13