16:33:19 | 13.05.2014

Operativni program i Jamstveni fond za industriju u 2014. – najava natječaja

Ministarstvo gospodarstva ovaj će tjedan objaviti natječaj za sredstva iz ovogodišnjeg Operativnog programa regionalnih potpora za ulaganje u opremu, najavili su danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i pomoćnica ministra gospodarstva za konkurentnost i investicije Sabina Škrtić.

U operativnom programu osigurano je 132,5 milijuna kuna, a natječaj će biti otvoren do sredine lipnja.

Korisnici mogu biti mali, srednji i veliki poduzetnici koji, uz ostalo, zapošljavaju najmanje 20 radnika i namjeravaju modernizirati proizvodnju.

Potpora po pojedinom poduzetniku može biti najviše dva milijuna kuna, a oni koji su dobili sredstva iz prošlogodišnjeg programa neće se moći javiti.

„Nadamo se da će i ove godine program polučiti pola milijarde izravnih investicija u industriju“, rekla je pomoćnica ministra Sabina Škrtić, te dodala  kako je ovo početak realizacije industrijske strategije.

Sabina Škrtić ujedno je izvijestila kako Ministarstvo gospodarstva završava projekt ovogodišnjeg izdanja Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji.

Ove godine za tu je namjenu u proračunu osigurano 30 milijuna kuna. Kandidiralo se 17 županija i one će povući sredstva u visini od jednog do četiri milijuna kuna.

Sredstva su namijenjena poduzetnicima i tvrtkama za kredite prilikom ulaganja u materijalnu imovinu odnosno dizanje tehnološke razine proizvodnje, a djelomice i za operativna sredstva.

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25