16:33:06 | 16.05.2014

Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene za rad s mladima i za mlade kao i jedinice lokalne samouprave da se prijave za financijsku podršku projektima usmjerenih podizanju kvalitete života mladih. Udruge, sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti projekt u partnerstvu s organizacijama civilnog društva, strukovnim udrugama, javnim institucijama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, zadrugama i/ili međunarodnim (međuvladinim) organizacijama koje moraju imati pravnu osobnost u matičnoj državi. Jedinice lokalne samouprave, sukladno ovom pozivu, obavezne su prijaviti projekt u partnerstvu s jednom ili više udruga mladih ili za mlade koje imaju sjedište i djeluju na području jedinice lokalne samouprave koja prijavljuje projekt.
Najveći iznos koji će se moći ostvariti po pojedinom projektu je 250.000,00 kuna, a ukupan osigurani iznos za ovaj Poziv je 8.900.000,00 kuna. U svrhu koordiniranog i strateškog planiranja ulaganja u ovom području, ovaj poziv objavljuje Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Uredom Vlade RH za udruge, a važnu podršku u provedbi natječaja te budućem praćenju i vrednovanju ugovorenih projekata daju četiri regionalne zaklade, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.
Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 13. lipnja 2014. godine, osim za projektne prijedloge prioritetnog područja 4. Lokalni programi za mlade za koje je rok 29. svibnja 2014. godine.
Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25