16:29:49 | 18.08.2014

Objavljen poziv za iskaz interesa za COSME financijske instrumente

Svake godine najmanje 60% sredstava COSME programa odnosit će se na financijske instrumente. Financijski instrumenti COSME programa koriste se s ciljem investiranja u mala i srednja poduzeća u fazi rasta i to kroz 2 instrumenta:
·         garancije za kredite MSP do 150.000 € (Loan Guarantee Facility)
·         direktno ulaganje u fondove rizičnog kapitala koji investiraju u MSP u fazi rasta(Equity Facility for Growth).Financijska sredstva na temelju ugovora s Europskom komisijom osigurava Europski investicijski fond. Sredstva se plasiraju  u izravnoj suradnji s nacionalnim financijskim institucijama (banke, garancijska društva i fondovi, fondovi rizičnog kapitala) kao financijskim posrednicima. Podupiru se investicije u tehnološki razvoj, transfer tehnologije i prekogranično širenje poslovnih aktivnosti. Hrvatske financijske institucije zainteresirane da postanu financijski intermedijari  mogu se prijaviti izravno Europskom investicijskom fondu.

Sva dokumentacija dostupna je na slijedećim linkovima:

Sve informacije dostupne su, također, i na web stranici Europskog investicijskog fonda: http://www.eif.org/what_we_do/equity/single_eu_equity_instrument/index.htm
Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25