15:27:04 | 17.11.2014

Podsjetnik – Objavljen Javni poziv za razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama

JAVNI POZIV za razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama.
Javni poziv namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su osnivači poduzetničke ili gospodarske zone.
Predmet ovoga javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja gospodarskog okruženja i infrastrukture kroz razvoj elektroenergetskih sustava u poduzetničkim i gospodarskim zonama u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Prioritet ovoga javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave unaprijede uvjeti za privlačenje investicija, jača konkurentnost hrvatskog gospodarstva, razvija industrija i malo i srednje poduzetništvo te poveća zaposlenost.

Ciljevi ovoga javnog poziva su:
• Razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture;
• Unaprjeđenje infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama;
• Privlačenje i promocija investicija i pozitivnog investicijskog okruženja;
• Stvaranje uvjeta za nova radna mjesta.

Davatelj bespovratnih sredstva je Ministarstvo gospodarstva.

Bespovratna sredstva temeljem ovoga javnog poziva osigurana su unutar proračuna Ministarstva za 2014. godinu, Aktivnosti A817045 – Razvoj i provedba projekata za promicanje industrije, računskoj stavci 3631 – Tekuće pomoći unutar opće države, u iznosu od 6.000.000,00 kn (šest milijuna kuna).
Poziv je otvoren danom objave javnog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva (www.mingo.hr) odnosno 22.10.2014. Poziv traje 30 dana od objave.

Više informacija potražite na poveznici:
http://www.mingo.hr/page/javni-poziv-za-razvoj-gospodarskog-okruzenja-i-infrastrukture-u-poduzetnickim-i-gospodarskim-zonama

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25