15:25:57 | 13.12.2014

Zatvaranje transnacionalnog EU projekta suradnje GuardEn

Od 26. do 27. listopada 2014. Sveučilište u Makedoniji (University of Macedonia) u Solunu bilo je domaćin međunarodne konferencije “Green Your Mind! Aqua & Terra”. Konferencija je organizirana od strane grčkih partnera u projektu GuardEn – Regije Peloponez, Saveza industrija sjeverne Grčke i Američke poljoprivredne škole, uz potporu ostalih domaćih partnera –  Europskog informacijskog centra” EuropeDirect”i “Jean Monnett” sjedišta pri Sveučilištu u Makedoniji.

Uz konferenciju održan je i sastanak Upravnog odbora projekta GuardEn,  posljednji u sklopu provedbe transnacionalnog projekta suradnje, odobrenog u okviru programa South East Europe s ciljem da se razvije integrirani mehanizam kojim se daje potpora izrade i provedbe lokalnih strategija za sprječavanje rizika za okoliš i rehabilitaciju  područja kojima prijeti zagađenje tla i voda.

Predstavnici svih međunarodnih partnerskih institucija ocijenili su realizirane rezultate, razmijenili iskustva u provedbi aktivnosti na lokalnoj i regionalnoj razini,  i dogovorili širenje i praćenje aktivnosti koje bi mogle biti provedene nakon trajanja projekta. Predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA-e predstavili su aktivnosti posljednjeg razdoblja provedbe – sudjelovanje na posljednjem sastanku programa South East Europe, sastanke sa ključnim dionicima projekta, okrugle stolove namijenjene predstavnicima lokalne samouprave i poljoprivrednicima, i izradu Strategije za područje Zadarske županije. Partneri su izrazili nadu da će lokalne i regionalne strategije, razvijene u suradnji s drugim dionicima, pronaći svoj izraz i u budućim teritorijalnim politikama. Također, nadaju se i praktičnoj primjeni od strane poljoprivrednih subjekata koji su sudjelovali u projektnim aktivnostima i onih koji informirani o projektu.

Detaljnije informacije o aktivnostima provedenim tijekom projekta i rezultatima istih, možete pronaći na stranici www.guarden.eu .

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25