16:22:48 | 10.04.2015

Poziv na Predstavljanje Strategije za prevenciju onečišćenja tla i voda Zadarske županije u sklopu Županijskih dana 2015.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje Strategije za prevenciju onečišćenja tla i voda Zadarske županije – rezultata EU projekta GuardEn, u sklopu Županijskih dana 2015.
Predstavljanje Strategije odvijati će se u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije u ponedjeljak, 13. travnja 2015. s početkom u 11,00 sati.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA zajedno sa vodećim projektnim partnerom Regijom Peloponez iz Grčke i ostalim projektnim partnerima uspješno je zaključila provedbu projekta Guardians of Environment Framework : An Integrated Approach of Strategies for Prevention of Soil Polution and rehabilitation of Harmed Territories- GuardEn. Projekt je prijavljen na natječaj programa South East Europe i odobren, a s provedbom je započeo 28.09.2012. godine.
Ukupno trajanje projekta je 26 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta 2.125.000,00 EUR.
U provedbu projekta bilo je uključeno ukupno 11 projektnih partnera iz ukupno 8 zemalja: Hrvatske, Grčke, Mađarske, Italije, Slovenije, Rumunjske, Bugarske i Srbije.
Nositelj projekta za područje Zadarske županije i jedni projektni partner iz Republike Hrvatske je ZADRA NOVA.

Ostvareni cilj projekta je razvitak cjelovitog mehanizma za učinkovitu pripremu i provedbu lokalnih strategija za smanjenje rizika za okoliš kroz sprječavanje i sanaciju područja kojima prijeti onečišćenje tla i voda.
Glavni i ostvareni rezultat projekta je stvaranje GuardEn okvira – integriranog skupa alata koji bi olakšao razvoj društveno odgovornih poslovnih subjekata s ciljem postupnog prelaska iz statusa “Primarnih onečišćivača” u svjesne “Čuvare okoliša”, te izrada sveobuhvatne metodologije za planiranje i provedbu teritorijalnih strategija za upravljanje rizicima okoliša.

Projekt GuardEn jedan je od uspješno realiziranih EU projekata čiji je prioritet zaštita i poboljšanje okoliša, a područje intervencije poboljšanje prevencije okolišnih rizika.
Iz spomenutog razloga, nadamo se Vašem sudjelovanju na predstavljanju Strategije i ostalih rezultata projekta GuardEn. Za sva pitanja, stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Ana Dušević, struč. spec. oec.
Javna ustanova
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA
A: Grgura Budislavića 99, 23000 Zadar
T: +385 23 493 782
F: +385 23 492 881
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W: www.zadra.hr

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25