16:22:44 | 16.04.2015

Održan 4. sastanak radne skupine za izradu Programa ukupnog razvoja Općine Pašman

15. travnja u 2015.godine s početkom u 11 sati u vijećnici Općine Pašman održan je 4. sastanak radne skupine za izradu Programa ukupnog razvoja Općine Pašman. Uvodnu riječ u 4. sastanak radne skupine za izradu Programa ukupnog razvoja općine Pašman održala je Martina Matešić, viša stručna suradnica u Agenciji za razvoj Zadarske županije pritom predstavivši tim ZADRE NOVE koji je sudjelovao u prezentaciji Programa ukupnog razvoja Općine Pašman 2015.-2020. te objasnila samu važnost jednog ovakvog dokumenta za razvoj Općine. Skrenula je pažnju prisutnih stanovnika općine Pašaman na važnost njihovog sudjelovanja u stvaranju ovog strateškog dokumenta.
Naglasila je da bi se ovim dokumentom trebao postaviti temeljni okvir budućeg razvoja Općine. Nadalje, naglasila je da je Programa ukupnog razvoja Općine Pašman 2015.-2020. razvojni dokument koji određuje što treba učiniti u narednim godinama da život u Općini Pašman bude kvalitetniji i ugodniji te da služi kao vodič i okvir lokalnoj samoupravi u procesu razvoja.
Ivana Ivanović, viša stručna suradnica u Agenciji za razvoj Zadarske županije, održala je prezentaciju Program ukupnog razvoja Općine Pašman 2015. – 2020. Prisutne je upoznala je s pojmom Programa ukupnog razvoja, značajkama i fazama izrade Programa ukupnog razvoja te iznijela cjelokupnu analizu stanja gopodarstva, društvenih djelatnosti, infrastrukture i stanovništva na području Općine Pašman sa pripadajućim statističkim podacima.
Sve prisutne upoznala je i sa SWOT analizom izrađenom za potrebe Programa ukupnog razvoja Općine Pašman na osnovu koje su definirani ciljevi, prioriteti i mjere Programa ukupnog razvoja Općine Pašman, a s ciljem ostvarenja vizije Općine Pašman za 2020. godinu koja podrazumijeva gospodarski razvijenu i ekološki očuvanu mikroregiju čvrstom vezom povezanu s kopnom, gdje ugodno i kvalitetno živi stanovništvo od ribarstva, poljoprivrede te prepoznatljive turističko-ugostiteljske ponude zasnovane na autohtonim pašmanskim proizvodima. Takvim uravnoteženim razvojem svih područja općine trebali bi se stvoriti uvjeti za dolazak i zadržavanje mlade populacije u Općini, porast broja stanovnika te širenje naselja.
Nakon izlaganja usljedila su pitanja i rasprava, stanovnici općine Pašman posebno su se osvrnuli na viziju Općine Pašman u budućnosti te izrazili želju za njenim ostvarenjem.
Sastanak je završio u 12 sati.

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25