16:22:35 | 21.04.2015

Uspješno održano XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

XIX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na kojemu su sudjelovali predstavnici Vlade, lokalnih i regionalnih samouprava, predstavnici državnih institucija, agencija i strukovnih udruženja održano je od 16.-18 travnja 2015. Na događaju su sudjelovali predstavnici Zadarske županije, Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, jedinica lokalne samouprave, i naši poduzetnici. 

Savjetovanje je započelo okupljanjem sudionika 16.travnja 2015.godine.
Radni dio XIX. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu podijeljen je bio u dva dana.
Teme ovogodišnjeg poduzetničkog savjetovanja bile su ‘Internacionalizacija poslovanja i EU fondovi’, a posvećeno je aktualnim temama vezanim uz internacionalizaciju poslovanja te perspektivama i mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata iz fondova EU.

Drugoga dana konferencije održana je i tradicionalna tribina Pitaj Vladu na kojoj su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar turizma Darko Lorencin, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te zamjenik ministra financija Igor Rađenović.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras podsjetio je na pozitivne rezultate poput rasta industrijske proizvodnje, rasta potrošnje, rasta dobiti i prihoda tvrtki te rasta izvoza za 8,3 posto, pri čemu je izvoz malih poduzetnika rastao za čak 16 posto.

‘Hrvatska je u pozitivnom, uzlaznom trendu i treba iskoristiti ono što je na raspolaganju da bi se taj trend nastavio i ojačao, a tu je velika prilika u EU fondovima’, istaknuo je Maras te podsjetio kako je poduzetnicima u financijskoj perspektivi do 2020. na raspolaganju 7,5 milijardi kuna iz EU fondova.



 

Last modified on Wednesday, 26 June 2019 09:25