13:24:13 | 05.02.2024

Objavljen Prvi poziv Projekta SHORE za financiranje školskih projekata o obrazovanju o oceanima i vodama

Objavljen je Prvi poziv Projekta SHORE za financiranje školskih projekata o obrazovanju o oceanima i vodama.

Cilj je potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola, učitelje i druge dionike iz školskog sustava i širu zajednicu potaknuti na zajedničko dizajniranje, razvijanje i provedbu projekata koji će doprinijeti unaprjeđenju znanja o oceanima i vodama.

Rok za predaju projektnih prijedloga je do 20. ožujka 2024. u 17:00 (po srednjoeuropskom vremenu). Prijava se obavlja putem SHORE platforme za prijavu.

U sklopu Poziva osigurat će se bespovratna sredstva školama za provedbu plavih projekata i pomoć u postizanju ciljeva EU-a Mission Ocean, u iznosu do 10.000,00 EUR po projektu.

Prihvatljivi prijavitelji su osnovne i srednje škole osnovane u Europskoj uniji ili pridruženim zemljama Horizon Europe i smještene u jednom od pet regionalnih ciljanih područja (Baltičko more, Crno more, Sredozemno more, rijeka Rajna i rijeka Dunav).

Prihvatljive teme za projektne prijedloge se odnose na barem jednu temu i podtemu otvorenog poziva:

  • aktivnosti na moru
  • bioraznolikost
  • opasne tvari i morski otpad
  • klimatske promjene
  • održivo korištenje vodnih resursa

Prihvatljive aktivnosti: različite vrste aktivnosti namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, učiteljima i/ili roditeljima dotične škole.

Projekti trebaju uključivati ​​barem jednu od sljedećih aktivnosti: radionice, sastanci, treninzi, izložbe, konferencije, razgovori za sastanke, natjecanja, virtualne obrazovne aktivnosti, izleti, lokalne ekspedicije, tehnička putovanja, aktivnosti brodom, virtualni laboratoriji, laboratorijska putovanja, izleti u muzeje, tehnički terenski izleti, laboratorijska ispitivanja i analiza rezultata.

Više informacija o Pozivu dostupno je na sljedećoj poveznici.