Nakon događanja održanih u Zadru, Zagrebu, Gran Canariji, Bruxellesu i Rigi u organizaciji partnera, LOFFICE organizirao je prvi BudapestYouth#Challenge koji se održao 1. i 2. lipnja 2017. Ovo dvodnevno događanje usmjereno je na mlade od 18-30 godina koji se žele inspirirati i umrežiti kako bi krenuli u pokretanje vlastitih ideja.

BudapestYouth#Challenge jedna je od aktivnost projekta European Coworking Network kojeg je pokrenula ZADRA NOVA kao koordinator ovog međunarodnog projekta koji okuplja još 6 partnera iz različitih europskih zemalja (Grad Zadar, Impact Hub Zagreb iz Hrvatske, Socialas inovacijas centrs iz Latvije, P-55 Ltd – LOFFICE iz Mađarske, Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske te Betacowork Collaborative Working iz Belgije). Projekt ima za cilj promovirati koncept coworkinga među mladima kako bi ih se potaknulo na samozapošljavanje i poduzetništvo te je u cijelosti financiran iz programa Erasmus+.

Projektne aktivnosti i rezultati usmjereni su na poticanje poduzetničkih aktivnosti mladih ljudi s naglaskom na coworking prostore. Stoga je i cilj ovog događanja bio omogućiti mladima da prošire znanja o poduzetništvu, da razviju svoje poduzetničke vještine i da između ostaloga otkriju je li poduzetnički put onaj koji ih zanima te kamo ih to može odvesti. Tijekom ova dva dana, timovi mladih i njihovi mentori zajedno su radili na osmišljavanju poduzetničke ideje kombinirajući tri hashtaga na temu #raznolikost kao početnu točka prilikom generiranja ideja. Prije konkretne obrade ideja, članovi tima odslušali su masterclassove na temu poslovnog razvoja, komunikacije i strategije gdje su sudionici stekli potrebno znanje koje su koristili za razvoj ideje. BudapestYouth#challenge je ujedno i zadnji u nizu organiziranih događanja u sklopu Cowork.NET-a obzirom da projekt završava u kolovozu 2017.