Novi projekt Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA odobren je za financiranje u sklopu Erasmus + programa. Uz Agenciju ZADRA NOVA koja je koordinator međunarodnog konzorcija, u partnerstvu sudjeluje i Grad Zadar, a konzorcij partnera sastoji se od 8 organizacija iz Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Portugala. Ovo međunarodno partnerstvo će omogućiti odgovarajući okvir za razmjenu iskustava, inovativnih praksi, metodologija te projektnih rezultata.

Vrijednost projekta je 230.597,00 EUR-a, a provedba projekta započela je 1.10.2015. godine. Od 2.-3.11.2015. godine u Milanu je održan prvi sastanak projektnog tima na kojem su dogovorene prve aktivnosti vezane za provedbu projekta. Novi europski projekt Gamification as Applied Growth-Hacking and Incubating method for improving New Ground-Based Skills in Start-uppers and Enterprises pomaže razvoju vještina poslovnih trenera u pružanju potpore poduzetnicima vodeći računa o specifičnim potrebama pojedinih poduzetnika. Projekt će omogućiti razvoj novih tehnika podučavanja i razvoja poslovanja koje imaju uporište u nekonvencionalnom pristupu temeljenom na elementima strukturiranih igara, kao što su strategija, taktike, ciljevi, pravila, bodovanje, razine i slično. I ovaj projekt nastavlja se na dosadašnje aktivnosti nadogradnje i razvoja programa budućeg coworking prostora. Korištenje poslovne infrastrukture kroz coworking koncept odmiče se od tradicionalnog koncepta poslovnog inkubatora. U skladu s tim, potrebno je razvijati nove i suvremene tehnike podučavanja i potpore poduzetnicima.

Cilj ovog projekta je stvaranje pilot programa za formalno, informalno i neformalno osposobljavanje koji će se moći replicirati u poslovnim akceleratorima, poslovnim školama, istraživačkim centrima, coworking prostorima, te javnim ustanovama koje djeluju u području potpore poduzetništvu.