Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvalitete socijalne uključenosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju - ASIQ

Osnovni cilj projekta "Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvalitete socijalne uključenosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju - ASIQ" bio je poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga u cilju poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti i obrazovanja djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Naziv: Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvalitete socijalne uključenosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju - ASIQ

Prijavitelj: Gradska razvojna agencija Banja Luka (BiH)

Vodeći partner: Gradska razvojna agencija Banja Luka (BiH)

Partner/i: OŠ Voštarnica Zadar, JU „Centar Zaštiti me“ Banja Luka (BiH), JU „Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora“ Banja Luka (BiH) i JU „Resursni centar za djecu i mlade Podgorica“ (CG).

Uloga Agencije ZADRA NOVA: Tehnička i stručna pomoć

Ukupna vrijednost projekta: 581.216,23 EUR

Intenzitet potpore: 85%

Bespovratna EU sredstva: 494.033,80 EUR

Program Europske teritorijalne suradnje: Program prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020.

Cilj: Osnovni cilj projekta bio je poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga u cilju poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti i obrazovanja djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Aktivnosti: Nabava nove usluge za dijagnostiku i nabava nove opreme za rad s djecom i mladima s teškoćama u razvoju u sve četiri ustanove koje su partneri u projektu; Organizacija edukacija svih stručnjaka koji rade s djecom i mladima s teškoćama u razvoju u sve četiri ustanove koje su partneri u projektu te uspostavljanje suradnje i razmjene znanja i iskustva stručnjaka iz partnerskih ustanova, kao i stručnjaka iz drugih institucija putem uspostavljanja zajedničke web stranice za partnere.

Razdoblje provedbe projekta: 1.7.2020. - 31.12.2021.

Poveznica: https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/project/asiq/