11:07:04 | 20.03.2023

Domu za odrasle osobe Sv. Frane posao će olakšati novo teretno vozilo

Primopredaja vozila u sklopu projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ održana je u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Zadar.

Nabavljeno teretno vozilo sa dva reda sjedala marke FORD CONNECT KOMBI N1, u ukupnoj vrijednosti od 29.980,20 eura, koristit će partner na projektu Dom za odrasle osobe sv. Frane Zadar za potrebe pružanja izvaninstitucijskih usluga. Navedeno uključuje uslugu pomoći u kući, odnosno dostave obroka za stare i nemoćne.

Projekt „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ sufinancira se bespovratnim sredstvima EU-a u iznosu od 1.976.685,75 EUR kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Podršku u provedbi projekta pruža Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranjem projekta te Ministarstvo državne imovine i Grad Zadar osiguranjem nekretnina za prijelaz korisnika partnera Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar (novi naziv Doma za odgoj djece i mladeži Zadar).

Aktivnosti projekta uključuju rekonstrukciju i opremanje zgrade koju je ranije koristio Dom za odgoj djece i mladeži Zadar. U tu zgradu će se po uređenju smjestiti Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Zadar (novi naziv Centra za socijalnu skrb Zadar). Cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.