12:14:57 | 02.03.2023

STREAM: Dubrovačkoj stanici HGSS-a uručena vrijedna oprema

U sklopu projekta “STREAM - Strategic Development of Flood Management”  u Dubrovniku je 1. ožujka 2023. održana svečana primopredaja kompleta šatora ispred Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o tri šatora i uljnom grijaču za iste koje je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić svečano uručio Jadranu Kapoviću, pročelniku Hrvatske gorske službe spašavanja, stanici Dubrovnik. Ugovorom o primopredaji opreme, vrijednim 33 tisuće eura, oprema HGSS-a bogatija je za nova tri kompleta šatora.

Pročelnik Kapović, istaknuo je važnost nabavljene opreme u vremenima prepunim izazova kao i to da rade sve na osiguranju što boljih uvjeta i opreme za slučaj intervencija. Ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije-DUNEA Melanija Milić podsjetila je kako je taj projekt Dubrovačko-neretvanskoj županiji donio 773 tisuće eura, od čega je 85 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Voditeljica projekta Mia Perica, savjetnica u Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA prisutne je srdačno pozdravila te se zahvalila na dobroj poslovnoj suradnji.

Opći cilj projekta je poboljšanje monitoringa rizika i povećanje upravljačkih mogućnosti Stožera za civilnu zaštitu kako bi mogli pravovremeno reagirati na katastrofe uzrokovane poplavama. Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje znanja o poplavama, osnaživanje kapaciteta hitnih službi, poboljšanje sustava ranog upozoravanja i komunikacijskog sustava.

Agencija ZADRA NOVA vodeći je partner u projektu STREAM koji se financira u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. U projektu sudjeluje ukupno 21 institucija, devet s hrvatske i 12 s talijanske strane Jadranskog mora, od kojih je 15 u ulozi projektnog partnera, a pet u ulozi pridruženog partnera. Projekt je s provedbom započeo 1. travnja 2020. i trajat će do 30. lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 9,4 milijuna eura, a od toga udio Agencije ZADRA NOVA iznosi 1,1 milijuna eura.

 

 

Poslijednja izmjena dana 02.03.2023