10:46:17 | 19.01.2023

Poziv na prijavu za stažiranje Europske komisije

Europska komisija dvaput godišnje nudi plaćeno stažiranje u trajanju od 5 mjeseci za prvostupnike. Do 31. siječnja 2023. godine u 12 sati otvoren je poziv za prijave.

Moguće su dvije vrste pripravničkog staža: administrativni pripravnički staž ili prevoditeljski pripravnički staž u Glavnoj upravi za prevođenje (DGT).

Pripravnici rade u Europskoj komisiji, te u službama i agencijama Komisije, uglavnom u Bruxellesu, ali i u Luksemburgu i drugim članicama Europske unije. Priroda posla ovisit će o dodijeljenoj službi, a moguće je raditi u području prava tržišnog natjecanja, ljudskih resursa, politike zaštite okoliša, prevođenja itd.

Ovoga će četvrtka 19. siječnja EPSO ambasadorica Antonela Večerić (EU Careers Croatia) i aktualni pripravnik Vlatko Car razgovarati o mogućnostima stažiranja u instituciji, a njihovo iskustvo možete popratiti na Instagram prijenosu uživo s početkom u 20:00 na Instagram profilu ekhrvatska (Europska komisija u Hrvatskoj).

Svi koji su zainteresirani za stažiranje mogu se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://traineeships.ec.europa.eu/. Prijave su otvorene od 4. siječnja 2023. do 31. siječnja 2023. u 12 sati.

Poslijednja izmjena dana 19.01.2023