09:17:02 | 10.11.2022

Poziv na radionicu o zamkama prilikom online kupovine i uvođenju eura

EUROPE DIRECT Zadar koji djeluje pri Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Europski potrošački centar Hrvatska koji djeluje pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja organiziraju radionicu u srijedu, 16. studenoga 2022. godine u 11 sati u Centru za kreativne industrije u Zadru. Planirano trajanje radionice je sat vremena.

Tema radionice su zamke s kojima se potrošači susreću prilikom online kupovine i kako ih izbjeći. Ujedno će sudionicima biti predstavljen proces uvođenja eura iz perspektive potrošača.

S povećanjem učestalosti kupovine na internetu dolazi i do većeg broja slučajeva narušavanja prava potrošača i prijevara, nužno je stoga da građani budu upoznati s pravima koje imaju. Europski potrošački centar Hrvatska dio je mreže Europskog potrošačkog centra (ECC-Net) koji daje savjete i osigurava informacije o prekograničnoj kupovini te pomaže potrošačima u suradnji s drugim Europskim potrošačkim centrima u rješavanju prekograničnih pritužbi i sporova.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže na radionici u Centru za kreativne industrije u Zadru na adresi Put Murvice 3A.

Zbog organizacijskih potreba, prijavu sudjelovanja potrebno je izvršiti ovdje.

Poslijednja izmjena dana 10.11.2022