13:04:44 | 06.10.2022

Konstituiran novi saziv Otočnog vijeća

Konstituirajuća sjednica novog saziva Otočnog vijeća održana je u utorak 4. listopada 2022. godine u Velikoj vijećnici Grada Krka.

Otočno vijeće sastoji se od 46 članova i to predstavnika jedinica lokalne samouprave, područne uprave, gospodarstvenika i znanstvene zajednice koji bi trebali predlagati nove zakonske akte i politike otočnog razvoja i biti savjetodavno tijelo ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Na konstituirajućoj sjednici usvojen je Pravilnik o radu Otočnog vijeća, predstavljeni su rad Uprave za otoke u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Registar otoka i mogućnosti ulaganja u otoke.

"Kao koordinator politika otočnog razvoja zaduženi smo za kohezijsku politiku Europske unije i vodimo računa o mogućnostima koje nam se pružaju za financiranje razvojnih projekata na otocima, a tako smo kroz treći Integrirani teritorijalni program izdvojili zasebnu alokaciju od više od 150 milijuna eura, samo za ulaganja u otoke koji će biti na raspolaganju do 2027. godine", rekla je ministrica Tramišak te dodala kako je u razdoblju od 2014. do 2018. godine iz fondova Eeuropske unije u otoke uloženo više od osam milijarda kuna te da se na svakom hrvatskom otoku već mogu vidjeti primjeri brojnih projekata za koje su se koristila sredstva fondova Europske unije. 

Konstituirajućoj sjednici nazočila je i predstavnica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, otočna koordinatorica Maja Bašić.

Detaljnije o konstituirajućoj sjednici možete pročitati ovdje

Poslijednja izmjena dana 06.10.2022