13:29:09 | 27.09.2022

EUROPE DIRECT Zadar s novinarima posjetio Češku

U organizaciji EUROPE DIRECT Zadra, predstavnici zadarskih medija posjetili su Češku u razdoblju od 13. od 16. rujna 2022. godine.

Češka je odabrana kao destinacija studijskog putovanja zbog dugogodišnje suradnje sa Zadarskom županijom i trenutnog češkog predsjedanja Europskom unijom.

S obzirom na to da Zadarska županija i Južnomoravska regija, čiji je Brno glavni grad, imaju Sporazum o suradnji, studijski posjet uključio je posjet centru EUROPE DIRECT Brno te sjedištu Južnomoravske regije. Ujedno su predstavljene aktivnosti Ureda za međuregionalnu suradnju Južnomoravske regije.

Kao primjer projekta financiranog EU sredstvima posjet je uključio i Mendelov muzej te Vilu Tugendhat koja se od 2001. godine nalazi na UNESCO-ovom popisu mjesta svjetske baštine u Europi kao važno i originalno djelo arhitekta Ludwiga Mies van der Rohe.

Predstavnici medija i EUROPE DIRECT Zadar tima posjetili su i Prag, odnosno Predstavništvo Europske komisije u Češkoj kao i Predsjedništvo Vijeća EU gdje je prezentirano kako Europska unija djeluje u Češkoj.

Putovanje je bila prilika za umrežavanje EUROPE DIRECT timova i dogovor o budućim suradnjama i zajedničkim aktivnostima.

Poslijednja izmjena dana 28.09.2022
Označeno u