14:53:54 | 26.09.2022

Online kvizom obilježen Europski dan jezika: Učenici iz „Nazora“ zauzeli prvo mjesto

Povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna, održan je međunarodni online kviz za učenike srednjih škola. Ovo simbolično obilježavanje Europskog dana jezika održano je u organizaciji EUROPE DIRECT Plovdiva i EUROPE DIRECT Zadra.

U kviz su bile uključene učeničke ekipe iz pet škola iz Bugarske te učeničke ekipe iz četiri srednje škole iz Zadra. Tako su u online kvizu sudjelovale četiri zadarske škole: Gimnazija Vladimira Nazora, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Gimnazija Franje Petrića te Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića.

Zadarske ekipe pokazale su znanje o jezicima, pa je tako u ukupnom poretku, prvo mjesto zauzela Gimnazija Vladimira Nazora Zadar, a drugo mjesto Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar.

Online kviz se sastojao od 25 pitanja na temu svjetskih jezika, a učeničke ekipe su na raspolaganju imale jednu minutu za svaki odgovor. Uz točan odgovor, bodovala se i brzina odgovaranja.

Europska godina jezika 2001., koju su zajednički organizirali Vijeće Europe i Europska unija, uspjela je uključiti milijune ljudi diljem 45 zemalja sudionica. Njihove aktivnosti slavile su jezičnu raznolikost Europe i promicale učenje jezika. Nakon uspjeha te godine, Vijeće Europe proglasilo je 26. rujna Europski dan jezika koji se od tada slavi svake godine.

Poslijednja izmjena dana 26.09.2022
Označeno u